Nors vasara ir šalta, bet dažnai iš anksto suplanuota bei rezervuota baidarių nuoma Žemaitijoje blogo oro nepaiso. Taip pat dažnai baidarininkai atvirauja, kad šiek tiek vėsesnis geriau negu labai karštas. Tačiau ir labai šaltas nepatinka plaukiantiems, nes pats vanduo turi būti šiek tiek šiltesnis, o ne stingdyti šaltyje. Visgi, kad ir kokiu oru plauksite, pro parduotuves neplūduriuosite, tad į kelionę maisto iš karto reikės įsidėti. O kad išalksite, net neabejokite, juk patirsite šiokį tokį fizinį krūvį, o esant krūviui, atsiranda ir išalkimas. Tad geriausia vadovautis tokiais kriterijais, kad maistas būtų jums skanus, sveikas, mažiau užimtų vietos, nereikėtų jo ruošti kelionės metu ir nuo jo nesijaustumėte apsunkę. Ir aišku jį reikėtų atsargiai sudėti į valtį.
Geriamas vanduo
Prieš imant galvoti apie maistą, pirma pagalvokite apie vandenį, kiek jo išgersite. Vanduo daug sveria ir užima vietą, pagalvokite, gal pakeliui maršrute numatyta šaltinėlių, kur galėtumėte pasipildyti vandens taras. Jeigu ne, tuomet prisipilkite tiek, kiek jums reikia ir dar truputį daugiau, nes dėl fizinio krūvio, karščio daugiau norėsis ir gerti. Be to, jūroje dreifuojantys žmonės numiršta iš troškulio, o ne iš alkio, nes alkis ištveriamas ilgiau.